Populariteit brom- en snorfiets onder volwassenen toegenomen


Op 1 januari 2009 bestond het bromfietspark in Nederland uit 874 duizend voertuigen, voornamelijk brom- en snorfietsen. Dat zijn er 22 procent meer dan twee jaar eerder. De brommer en snorfiets winnen aan populariteit bij volwassenen.

Brom- en snorfietsbezit bij 18-plussers gestegen
Sinds 2007 neemt bij alle leeftijdsgroepen het bezit van een brommobiel, brom- en snorfiets toe, behalve bij 16- en 17-jarigen. De groeiende populariteit van brom- en snorfietsen bij 18-plussers hangt samen met de komst van de scootermodellen.Jongeren hebben het vaakst een brom- of snorfiets. Ze maken er ook het meest intensief gebruik van. Bijna een kwart van de in totaal gereden afstand met een brom- of snorfiets wordt afgelegd door 16- en 17-jarigen.

Brommobiel geliefd bij ouderen, bromfiets bij jongeren

De brommobiel vormt een alternatief voor de auto. In 2009 maakten de brommobielen met bijna 20 duizend stuks 2,4 procent van het totale bromfietspark uit. Ruim een derde is in gebruik bij 65-plussers.De bromfiets is vooral geliefd bij jongeren. Meer dan een op de tien 16- en 17-jarigen heeft een bromfiets.

Snorfiets in de stad
Hoe minder stedelijk een gemeente, hoe hoger het bromfietsbezit. Dat heeft te maken met de langere afstanden die in de meer landelijke gebieden afgelegd moeten worden. De snorfiets wordt juist vaker gebruikt in de stad. Het brom- en snorfietsbezit is het hoogst op de Waddeneilanden.

Bron: CBS, 18 januari 2010

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen