Autoverzekeraars verhogen premies

De premie van de autoverzekering is sinds vorig jaar met 11 procent gestegen. Autoverzekeraars hebben vooral de WA-premie verhoogd, deze steeg met gemiddeld 16 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl, die van 4.500 aangevraagde offertes van januari 2011 voor dezelfde verzekeraars de premies van 2012 heeft berekend. Grootste stijger is Polis Direct, die de premie gemiddeld liet stijgen met 16 procent. ASR Budgio en Zelf volgen met respectievelijk 14 en 13 procent.

Gemiddeld is de WA-premie met bijna 50 euro per jaar gestegen. Dat komt neer op 16 procent. De premie van de volledig casco dekking is gemiddeld veel minder gestegen: 28 euro (6 procent). Autoverzekeraars moeten van De Nederlandsche Bank grotere reserves aanleggen. Veel autoverzekeraars hebben sindsdien hun WA-premie verhoogd.

Vooral risicogroepen zoals jongeren voelen de premiestijging. De premie voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar is gemiddeld met 16 procent gestegen in het afgelopen jaar. Verzekeraars die met tussenpersonen werken hebben de premie van de autoverzekering meer laten stijgen dan direct writers, respectievelijk 12 procent en 9 procent.

'De stijgingen liggen hoger dan de verzekeraars hebben gecommuniceerd,' aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. 'De reden is dat verzekeraars in plaats van algemene verhogingen vooral voor specifieke doelgroepen de premies hebben verhoogd. Met name daar waar verzekeraars een relatief lage premie hadden, hebben ze de premies verhoogd.'

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen