ASR: autotarieven opnieuw omhoog

 

asr

ASR moet de tarieven voor autoverzekeringen opnieuw verhogen. Een jaar geleden werd al een opwaartse aanpassing van 8% tot 10% doorgevoerd, maar de leiding van het bedrijf kondigde daarna aan dat verder ingrijpen "onontkoombaar" was. Houders van lopende autopolissen krijgen vanaf februari, per hoofdprolongatiedatum, van ASR een nieuwe premieverhoging van 9,8% voor de kiezen.

Bijna 10% is eveneens de premieverhoging voor wagenparken met een schadepercentage van meer dan 50%. De premies van nieuwe personenautoverzekeringen, met uitzondering van de MultiZeker-polis, worden met 1,5% verhoogd. ASR geeft als motivatie dat de maatschappij al een tijd meer aan autoschade uitkeert dan er aan premie wordt ontvangen. "Wij kunnen daarom helaas niet langer om een premiewijziging heen."

Hoewel het bij ASR al sinds 2009 niet meer mogelijk is om een no-claimbeschermer bij te sluiten, komt deze dekking voor bestaande polissen vanaf februari per eerstvolgende hoofdpremievervaldatum ook te vervallen. Uiteraard hoeft de daaraan gekoppelde premietoeslag dan ook niet meer te worden betaald.

Voor nieuwe polissen voor het tweede gezinsvoertuig zal ASR vanaf 1 februari het aantal over te nemen treden tot 3 maximeren, bij een maximale bonus/malustrede van 15 (75% korting op de basispremie).

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen