smile_sad_110_100
VOORAL KOOPJES- EN CADEAUJAGERS WISSELEN VAN VERZEKERAAR

Het aantal overstappers bij zorgverzekeringen zal beperkt blijven tot 4,25 procent. Dit blijkt uit onderzoek van MarketResponse. Vooral koopjes- en cadeautjesjagers wisselen dit jaar van verzekeraar.

De prognoses van de vergelijkingssites ten spijt, zullen dit jaar minder mensen overstappen. Dit is volgens Wolter Kloosterboer, expert Verzekeringen van MarketResponse, vooral een gevolg van de relatief geringe stijging van de premie. Gemiddeld stijgt de premie van de basisverzekering met ongeveer 3 euro per maand en ook de premie van het aanvullende pakket stijgt met enkele euro's per maand. Weliswaar geeft 19 procent van de ondervraagden aan zich te gaan oriënteren en zegt een kwart daarvan zeker te gaan switchen, maar ervaring leert dat lang niet alle oriënteerders ook echt overstappen. In 2010 (toen de premiestijging groter was) bedroeg het aantal overstappers 5,5 procent.

De oriënteerders en potentiële switchers zijn vooral jongeren en jonge (aanstaande) gezinnen. Het gaat hierbij vooral mensen om die in de afgelopen vijf jaar al eerder van zorgverzekeraar wisselden. "In de markt zien we een langzaam groeiende groep koopjesjagers, mensen die van jaar tot jaar bekijken waar ze het best uit zijn, of de leukste voordeeltjes krijgen. Zij worden dit jaar goed bediend met uiteenlopende cadeaus. Het zitvlees van deze groep is echter beperkt, veel verzekeraars verdienen de inspanningen om deze nieuwe klanten te krijgen niet terug", aldus Kloosterboer. Verzekerden die overwegen over te stappen doen dit maar zelden uit onvrede over de huidige verzekeraar. Belangrijker is het gevoel dat men elders mogelijk dezelfde polis voor minder geld kan krijgen of voor hetzelfde geld een meer uitgebreide polis. Belangrijke dekkingen waarnaar wordt gekeken zijn fysiotherapie, tandarts en alternatieve geneeswijzen. Ook de reputatie van de potentiële nieuwe aanbieder speelt een rol bij de afweging.


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen