autopech

Autoverzekeraars in de drie grote Europese landen blijven de komende jaren rode cijfers schrijven. Dat voorspelt ratingbureau Standard & Poors. In Groot-Brittannië, waar de afgelopen jaren in de autotekening miljardenverliezen werden geleden, wordt vóór 2012 geen winst verwacht. Autoverzekeraars in Duitsland en Frankrijk zullen nog langer met verliezen kampen, zo luidt de prognose.

In Groot-Brittannië zorgen flinke premieverhogingen momenteel voor enig herstel, maar zij houden geen gelijke tred met de toenemende schadeclaims, vooral die met letselschades. In Duitsland wordt eveneens aan nieuwe prijsstrategieën gewerkt, maar die worden gehinderd door de felle concurrentie. De technische resultaten zullen daardoor negatief blijven. In Frankrijk drijven vooral de onderlingen de prijsconcurrentie op en lopen de letselschadekosten eveneens op.

"Het is onwaarschijnlijk dat de autoverzekeraars er de komende twee jaar in slagen de combined ratio veel lager te krijgen dan 100%", denkt Standard & Poors. "De huidige problemen in de kapitaalmarkt zorgen ervoor dat maatschappijen problemen houden met het compenseren van de slechte technische resultaten via inkomsten uit beleggingen."

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen