Sterretje in de ruit lekker laten zitten!

sterretjeinderuit

Heeft u een sterretje in uw voorruit? Staat u op het punt om deze te laten repareren? Laat hem lekker zitten!

De spotjes van bedrijven vliegen ons om de oren. Ze jagen ons de stuipen op het lijf als het gaat om een sterretje in de voorruit. Die moet meteen gerepareerd worden want anders is het gevaar niet te overzien. Hoe erg is zo’n ster eigenlijk? Maakt Carglass ons onnodig bang?

In de reclames zien we vaak dat juist bij plotselinge temperatuurverschillen het sterretje in de voorruit doorscheurt tot een enorme barst. Kassa neemt een auto mee in de vriezer om te kijken of zo'n sterretje inderdaad verder zou scheuren bij enorme temperatuurverschillen. In de vriezer blijkt echter dat de ruit in tact blijft! De ANWB kijkt hier niet van op. John Wijsman van de ANWB legt uit dat de hedendaagse autoruit niet zo snel scheurt en dat er absoluut geen reden is voor paniek als je een sterretje in de ruit hebt.

Johan Boelhouwer van Carglass zit in de studio en is van mening dat elk sterretje uiteindelijk altijd zal uitscheuren. "Uit ons eigen onderzoek blijkt dat 80% van de sterretjes doorscheurt bij een temperatuurswisseling. Ons standpunt is dan ook: elke sterretje zal vroeg of laat scheuren. Is het niet binnen een aantal minuten dan wel over een aantal jaar."

Vraag het aan een willekeurige autorijder en de kans is groot dat zij denken dat het gevaarlijk is om door te rijden met een sterretje in de voorruit. Marketingtechnisch is de Carglass reclame erg sterk in de markt gezet. Bijna iedereen kent de reclame en iedereen denkt dus ook dat ze het sterretje meteen moeten laten repareren. Het wordt de autorijder natuurlijk ook wel erg aantrekkelijk gemaakt, want een sterretje wordt meestal door de verzekering geheel vergoed. Weet u wel hoeveel het eigenlijk kost om een sterretje te laten repareren? Maar liefst 79,99 euro! Big business dus voor Carglass!

Bron: Radar


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen