Papieren kentekenbewijs verdwijnt


Na het rijbewijs op creditcardformaat krijgt Nederland ook een kentekencard. Deze card met chip wordt in de loop van 2013 ingevoerd en gaat het huidige tweedelige papieren kentekenbewijs vervangen. "De kentekencard is gemakkelijk in gebruik, gaat langer mee en is lastiger na te maken. Daarmee helpt de kentekencard voertuigdiefstal terug te dringen", aldus minister Schultz van Haegen.
Na het rijbewijs op creditcardformaat krijgt Nederland ook een kentekencard. Deze card met chip wordt in de loop van 2013 ingevoerd en gaat het...

Op de kentekencard staan de gegevens van zowel het voertuig als van de kentekenhouder. Nu staan die op de afzonderlijke papieren kentekendelen. In plaats van het huidige overschrijvingsbewijs krijgt de eigenaar van het voertuig bij de tenaamstelling een tenaamstellingscode. Deze code is nodig als het voertuig van eigenaar wisselt, geschorst, gesloopt of geëxporteerd wordt.

Chip

De kentekencard krijgt ook een chip. Op de chip komen dezelfde gegevens te staan die ook op de card staan. Daarnaast komen alle bij de RDW beschikbare gegevens van het Certificaat van Overeenkomst (CvO) op de chip.

Het CvO is het Europees gestandaardiseerde ‘geboortebewijs' van het voertuig met aanvullende technische gegevens. Vanwege de veiligheid worden de cards niet meer op locatie, maar alleen nog centraal bij de RDW aangemaakt en uitgegeven.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen