App vervangt papierwerk bij aanrijding

android-smartphone-

Het Verbond van Verzekeraars is initiatiefnemer van Mobielschademelden.nl, een app voor smartphone's waardoor het papieren schadeformulier overbodig is geworden.

Mobielschademelden.nl is nu nog ingericht voor gebruik op smartphones. Volgende week wordt Mobielschademelden.nl ook als gratis app ter beschikking gesteld in de Apple App Store en de Android Market. Bij aanrijdingen tussen twee voertuigen moet een van de partijen een smartphone hebben en de andere partij ten minste een mobiele telefoon. Via Mobielschademelden.nl hoeft half zoveel informatie te worden ingevoerd als op het papieren formulier. Afhankelijk van de aanrijdingssituatie worden de relevante vragen gesteld. De plaats en toedracht van het ongeluk zijn via GPS-plaatsbepaling vast te stellen en de voertuig en verzekeringsgegevens worden automatisch opgehaald. Verder kunnen foto's bij de melding worden gevoegd. Een demonstratie is te zien op youtube.

Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars: "Het huidige Europees Schadeformulier leidt vaak tot ergernis. Het is ook een heel gedoe om op je motorkap - soms in wind en regen - de papieren in orde te maken. Met Mobielschademelden.nl kun je nu samen in de auto de schade veel rapper en in alle rust afwikkelen." Mobielschademelden.nl is de eerste applicatie in de wereld waarmee ook tweezijdige schade kunnen worden afgewikkeld. Het plaatsen van een handtekening verloopt via het verzenden van een codebericht. "Deze app is een wereldprimeur; een mooie illustratie van de vernieuwing die verzekeraars doorvoeren."

Jaarlijks worden in Nederland vier miljoen nieuwe schadeformulieren gedrukt en bijna één miljoen schaden gemeld. Het Europees Schadeformulier blijft voorlopig bestaan. Het streven is op termijn zeventig procent van de meldingen via (mobiel)internet af te wikkelen. In de overige gevallen wordt teruggevallen op het Europees Schadeformulier, bijvoorbeeld omdat geen van de partijen een smartphone heeft of een van de personen geen mobiele telefoon bij zich heeft. Ook bij gewonden of een aanrijding met een buitenlands voertuig moet nog het Europees Schadeformulier worden ingevuld. Weurding: "Onze ambitie is natuurlijk onze applicatie tot Europese standaard te verheffen. Wij denken dat Mobielschademelden.nl een stevige basis daarvoor legt."


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen