SNS bank gaat onafhankelijk


Vooruitlopend op het provisieverbod bij hypotheken gaat SNS Bank klanten onafhankelijk advies bieden tegen een tarief van 2.950 euro.

SNS Bank betrekt bij het advies voorlopig hypotheken van BLG, Aegon, Bank of Scotland, Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd, WestlandUtrecht, Reaal en BNP Paribas. Tot de inwerkingtreding van het provisieverbod op 1 januari 2013 kunnen consumenten kiezen of zij hun hypotheekadviseur willen betalen via deze vaste adviesvergoeding of via provisie.

Vanuit de rol als intermediair zegt SNS Bank het voor haar klanten het meest duidelijk en transparant te vinden om voor alle hypotheekadviezen te gaan werken met een vaste adviesvergoeding. "Klanten weten met een vaste eenmalige adviesvergoeding van te voren precies waar ze aan toe zijn. Er is geen sprake van verhulde kosten", aldus de bank. Voor een integraal advies met een netto hypotheek betaalt de consument 2.950 euro. Dit is inclusief de bemiddeling van de geldlening, inclusief bemiddeling van een (verpande) aflossing (eventueel inclusief een orv) en inclusief een eventueel overbruggingskrediet of aanvraag koopsubsidie. Bemiddeling van een losse orv kost 450 euro en bemiddeling woonlasten ao/ww eveneens 450 euro. "Met de vaste adviesvergoeding is de maandlast vaak lager omdat er een iets lagere rente geldt. Een extra voordeel van de vaste vergoeding is dat er ook geen opslag in premie is voor de bijverbanden", aldus de bank.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen