Alle Zorgpremiies omhoog in 2012?

smileysad_50_50

Traditiegetrouw maakt DSW Zorgverzekeraar ook nu weer als eerste zorgverzekeraar de premie van de basisverzekering bekend. Voor DSW verzekerden, ongeacht of deze individueel of collectief verzekerd zijn, zal de jaarpremie in 2012 1.230 euro bedragen, ofwel 102,50 euro per maand. Hiermee stijgt de jaarpremie met 36 euro.

De premie stijgt door de toename van de zorgkosten, ondanks door de overheid vastgestelde hogere eigen bijdragen en een beperking van het pakket. Daarnaast leiden de afschaffing van de macronacalculatie en de verhoging door DNB van de solvabiliteitseis tot een premiestijging. Gelet op de bij DSW aanwezige solvabiliteit kiest DSW er voor om deze verhoging dit jaar voor de helft in de premie op te nemen.

De premiestijging wordt beperkt doordat de bijdrage aan het tekort in het landelijk zorgverzekeringsfonds wordt verlaagd en doordat de overheid het verplicht eigen risico van 170 naar 220 euro per jaar heeft verhoogd. Indien het verplicht eigen risico niet zou zijn verhoogd, zou de jaarpremie volgens DSW met nog eens 20 euro hoger zijn vastgesteld.


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen