Platform zelfstandigen wil deur ppi open voor zzp'ers

pzo

De Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) wil dat het nieuwe type pensioeninstelling (ppi) wordt opengesteld voor de 722.000 zzp'ers die Nederland telt. Zij moeten nu uitwijken naar individuele mogelijkheden in de 'derde pijler': verzekeringen en spaarregelingen. PZO onderzoekt nu samen met BeFrank, zelf een premiepensioeninstelling, of zzp'ers zich bij een collectieve of vrijwillige pensioenregeling mogen aansluiten.

Volgens PZO en BeFrank vindt de ppi zijn oorsprong in een Europese richtlijn, waar zelfstandigen wel specifiek in zijn opgenomen. "De mogelijkheden voor zzp'ers om een goed pensioen op te bouwen zijn nu te beperkt", stelt PZO-voorzitter Esther Raats-Coster. "PZO is geen voorstander van een verplichte pensioenregeling voor ondernemers, zoals aansluiting bij een pensioenfonds, omdat dit niet past bij het ondernemerschap. Vrijwilligheid blijft het uitgangspunt."

"BeFrank kan en wil de zzp'er bedienen bij de pensioenopbouw, maar mag dit alleen niet, omdat de wet nog aangepast moet worden", vult BeFrank-directievoorzitter Folkert Pama aan. "Nu is de politiek aan zet om deze innovatie mogelijk te maken."

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen