Overheid verhoogt kredietverlening ondernemers


Ondernemers die moeilijk aan krediet kunnen komen, krijgen extra ondersteuning van de overheid. De garantieregelingen voor het bedrijfsleven worden uitgebreid en verlengd. Dat zegt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) in een interview op de nieuwswebsite Nu.nl.Het budget voor de garantieregeling voor het midden- en kleinbedrijf is voor dit jaar bijna op. Daarom wordt het budget door de overheid verhoogd van € 765 miljoen naar € 1 miljard.

Bovendien wordt de garantieregeling voor grotere bedrijven – die is ingesteld tijdens de kredietcrisis in 2008 – met ten minste een jaar verlengd. De tijdelijke regeling zou eigenlijk per 1 januari 2012 komen te vervallen.
"De overheid kan koudwatervrees bij banken wegnemen door garant te staan voor een deel van de lening. Dat geeft het zetje om de lening toch te verlenen," aldus Verhagen.

Groeiplannen
Volgens minister Verhagen staat het Nederlandse bedrijfsleven er beter voor dan tijdens de kredietcrisis, maar is de situatie op de financiële markten wel zorgelijk. "Ik wil voorkomen dat ondernemers hierdoor in de knel komen," aldus de bewindsman."Voldoende financiering voor hun groeiplannen blijft essentieel."


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen