Mannen netwerken beter dan vrouwen?

Waar vaak wordt aangenomen dat vrouwen beter netwerken dan mannen, is het in werkelijkheid omgekeerd. Dat blijkt uit internationaal onderzoek door LinkedIn. Vrouwen maken op de meeste sociale netwerken de meerderheid van de gebruikers uit. Toch zijn mannen beter in het zakelijk netwerken.

Juiste connecties maken het verschil
Mannen ondernemen sneller actie
Vrouwen vrezen voor afwijzing
Minderheden het meest actief

Om het verschil tussen mannen en vrouwen te onderzoeken, maakte LinkedIn een ‘savviness' index. De term duidt op het praktisch begrip van het netwerken. En dan blijken mannen de betere connecties te hebben. "De juiste connecties kunnen het verschil maken bij het sluiten van een deal of het binnen halen van een nieuwe klant" zegt Nicole Williams, connection director van LinkedIn.

"Mannen hebben sneller door of contacten professionele mogelijkheden bieden", vertelt Nicole Williams aan persbureau Reuters. "Mannen ondernemen sneller actie." Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen, waarvan vaak wordt aangenomen dat zij beter communiceren en beter relaties kunnen opbouwen, uit vrees voor een afwijzing voorzichtiger zijn met netwerken dan mannen. "Vrouwen trekken zich soms terug uit het netwerken omdat ze het associëren met praatjesmakerij en met het uitruilen van visitekaartjes", zegt Williams. "Maar het gaat om het bouwen van relaties voordat je ze nodig hebt."

"Vrouwen nemen de afwijzing persoonlijker wanneer een vraag om een loonsverhoging, promotie of connecties wordt geweigerd.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen