Aegon moet fors betalen

Aegon heeft zijn klanten met een woekerpolis misleid door de premie van de overlijdensrisicoverzekering te verzwijgen. De verzekeraar zal zo’n 20.000 klanten die aangesloten zijn bij de Stichting Koersplan De Weg Kwijt moeten compenseren. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem vandaag beslist, schrijft De Telegraaf.

Volgens het Hof had de verzekeraar de plicht om zijn klanten expliciet de hoogte van de overlijdensrisicopremie mee te delen. Dit had Aegon verzwegen. Het Hof spreekt van misleiding. Aegon zal de klanten nu 85 procent van de overlijdensrisicopremie moeten terugbetalen. Dat zou volgens de krant neerkomen op uitkering van een bedrag van 800 miljoen tot 1 miljard euro.

Aegon en Stichting Koersplan De Weg Kwijt voeren al jarenlang een juridisch gevecht om de zogeheten Koersplan-polis. Dit beleggingsproduct, in feite de eerste woekerpolis die door de mand viel, kwam in 1987 op de markt. Met het vooruitzicht van een aantrekkelijk eindkapitaal wist Aegons dochter Spaarbeleg bijna 700.000 polissen te verkopen. Tijdens de aandelencrisis in 2001 bleek echter dat zo'n 25 procent van de inleg opging aan een overlijdensrisicoverzekering. Gedupeerden waren hier niet van op de hoogte.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen