Nieuwbouw wil profiteren van verlaging overdrachtsbelasting


Het kabinetsbesluit tot tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting kan negatief uitpakken voor de nieuwbouw, met name voor ontwikkelaars die vóór 15 juni 2011 de ‘oude’ woningen van hun klanten hebben aangekocht en deze voor 15 juni 2012 verwachten door te verkopen.Dat schrijft de NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers  in een brief aan minister De Jager van Financiën.

Inkopen en doorverkopen
In tijden van crisis willen ontwikkelaars de angst bij hun klanten voor dubbele woonlasten wegnemen door potentiële kopers aan te bieden de bestaande woning over te nemen als deze niet op tijd verkocht kan worden, aldus de NVB. "Het probleem is dat deze woningen voor 2015 zijn ingekocht met 6 procent overdrachtsbelasting, maar nu moeten worden doorverkocht met 2 procent overdrachtsbelasting. Dat levert ontwikkelaars een niet ingecalculeerde financiële schadepost op van vier procent van het aankoopbedrag."
Volgens NVB kan dit worden voorkomen door ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden de 4 procent overdrachtsbelasting die feitelijk teveel is betaald, tijdelijk bij de Belastingdienst terug te vorderen.

Levering van grond
Verder ziet de NVB graag dat de tijdelijke tariefsverlaging ook geldt voor de overdrachtsbelasting bij levering van grond, bestemd voor woningbouw.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen