Op vakantie met de Leaseauto: vervangend vervoer in het buitenland?

Op vakantie met de Leaseauto: vervangend vervoer in het buitenland?

Van alle zakelijke rijders gaat 76% met de auto van de zaak op vakantie. Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) adviseert bestuurders om voor vertrek te checken of de regeling voor vervangend vervoer in het buitenland goed geregeld is. "Op dit punt wordt door werkgevers en leasemaatschappijen vaak beknibbeld," aldus de vereniging.

VAVDZ controleert jaarlijks tientallen autoregelingen op verschillende elementen. Een terugkerend punt van zorg in autoregelingen is het vervangend vervoer in het buitenland. Het beknibbelen resulteert volgens VAVDZ in een hele magere vorm van dienstverlening bij pech in het buitenland.

"In sommige gevallen is er zelfs niets geregeld. Dit kan leiden tot vervelende situaties, veel discussie en bedorven vakantieplezier. Iedere auto kan een keer kapot komen te staan. Als de auto niet direct te repareren is, is het belangrijk dat je snel weer verder kunt in een vervangende auto en dat het transport goed geregeld is. Wat je mag verwachten zijn voorwaarden gelijk aan die van een reguliere pechhulpverzekering. Dit betekent gelijkwaardig vervangend vervoer, repatriëring van auto en caravan en een vergoeding bij het maken van extra kosten zoals taxikosten, treinkosten of hotelkosten."

Losse pechhulpverzekering
VAVDZ adviseert berijders om een aanvullende pechhulpverzekering af te sluiten als de auto van de zaak niet goed verzekerd is. Verder adviseert de vereniging in voorkomende gevallen om bij terugkomst dit onderwerp te bespreken met de werkgever, eventueel via de Ondernemingsraad. "Goede voorwaarden voor vervangend vervoer in het buitenland kosten de werkgever een fractie vergeleken met de kosten van een aparte pechhulpverzekering," zo besluit de vereniging het betoog.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen