Verzekeraars bieden autopolis op internet 30% goedkoper aan


Op internet vragen verzekeraars veel lagere premies voor autoverzekeringen dan zij via het tussenpersonenkanaal doen. De internetprijs ligt rond de 30% lager. "Ik heb daar geen verklaring voor", zegt Erik de Voogd van Premie.nl. De premievergelijker analyseerde in april, in opdracht van AssurantieMagazine, liefst 100.000 door consumenten gemaakte premieberekeningen.

Daarin zijn de premies van vier intermediairverzekeraars (ASR, Reaal, London en Generali) gezet tegenover die van hun internetlabels (Crisper, Zelf.nl, Allsecur en Verzeker-je-auto). De internetpremies liggen (exclusief poliskosten en assurantiebelasting) gemiddeld 28% lager dan die via het intermediair: € 403 versus € 562.

Het grootste verschil is zichtbaar bij Generali. Daar is een premie voor een volledig cascodekking gemiddeld € 818. Via het label Verzeker-je-auto, waarachter Generali als risicodrager schuilt, is die gemiddelde premie € 474 en dus 42% lager. Op alle tienduizenden berekeningen waarin zowel Generali als Verzeker-je-auto met een premieaanbod zijn vertegenwoordigd, is het premieverschil gemiddeld 32%.

Een vergelijkbare marge laten Reaal en London (Allianz) zien. Hun internetlabels Zelf.nl respectievelijk Allsecur accepteren identieke autorisico's voor 31% en 29% lagere premies. Bij ASR is het verschil een stuk kleiner. Crisper, het prijsvechterslabel van Ditzo, hanteert gemiddeld een 16% lagere premie dan intermediairverzekeraar ASR doet; bij de cascodekking is dit verschil 20%.

"Mijn inschatting is dat de directe labels hun verkoopkosten niet meetellen", zegt Erik de Voogd namens Premie.nl. "Anders kan ik het niet verklaren."

Zelf de goedkoopste autoverzekering vergelijken?

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen