Geen herstel van huizenmarkt

Geen herstel van huizenmarkt

De huizenmarkt in ons land vertoont nog altijd geen tekenen van herstel. Dat maakte Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, woensdag bekend in een woningmarktrapport dat elk kwartaal wordt uitgegeven.

Rabobank verwacht dat de prijzen van koopwoningen dit en volgend jaar verder zullen dalen, met respectievelijk 2 procent en 2,5 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de gemiddelde huizenprijs in Nederland met 0,5 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor.

In januari en februari was sprake van een sterke opleving in het aantal verkooptransacties. Dat viel echter in maart flink terug volgens de bank. De opleving in de eerste maanden van het jaar kwam volgens de Rabo-economen voort uit de rust omtrent de hypotheekrenteaftrek bij het aantreden van het nieuwe kabinet.

Door onder meer de nieuwe financieringslastpercentages, die bepalen welk deel van het inkomen besteed kan worden aan de hypotheeklasten, viel het aantal transacties in maart terug.

Ook de bouwsector heeft het nog steeds moeilijk en zal dit en volgend jaar nog hinder blijven ondervinden van de stagnatie op de woningmarkt. Rabo rekent op een bouwproductie van 55.000 woningen in 2011 en 52.000 in 2012.


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen