Moeilijk verzekerden makkelijker verzekeren

34% van het intermediair heeft in 2010 te maken gehad met klanten die een levensverzekering wilden afsluiten maar door aanbieders niet, of slechts op speciale condities , werden geaccepteerd in verband met lichamelijke of geestelijke gesteldheid.

Dit blijkt uit een dgitaal onderzoek waaraan 774 financiele dienstverleners hebben deelgenomen.

Toch is een levensverzekering voor specifieke risicogroepen mogelijk. De premie kan worden afgestemd op het werkelijke risico van die specifieke groep klanten. Op die manier vindt dan toch een risicospreiding plaats waardoor premies betaalbaar kunnen blijven. 79% van de financiele dienstverleners die hebben deelgenomen aan het onderzoek geven aan dat zij dit type verzekeringen in hun advisering zouden meenemen indien deze verzekeringen op de markt komen. Afhankelijk van het risico vindt 36% van de respondenten een premietoeslag van 20% tot 30% ten opzichte van de premies voor reguliere risico's acceptabel. 38% van de respondenten geeft aan een maximale bandbreedte van 30% tot 50% acceptabel te vinden.

Mede op basis van deze uitkomsten geeft verzekeraar Ergo aan open te staan voor overleg met patientenplatforms die regelmatig geconfronteerd worden met berichten dat hun leden niet of slechts tegen zeer belastende voorwaarden een levensverzekering kunnen aanschaffen. Ergo wil dan bezien of door bundeling van risico's toch een levensverzekering tegen draagbare condities kan worden aangeboden.


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen