Protestpolis PCOB tegen leeftijdsdiscriminatie

Uit onvrede over de acceptatieregels bij autoverzekeraars is ouderenorganisatie PCOB voornemens op korte termijn een autoverzekering aan het huidige pakket collectieve verzekeringen toe te voegen. De organisatie zegt met regelmaat meldingen te ontvangen van leden die zich over de leeftijdsdiscriminatie door verzekeraars beklagen.

In de nieuwe polis worden PCOB-leden, ongeacht leeftijd geaccepteerd en worden geen premietoeslagen voor ouderen toegepast. De PCOB vindt het ontoelaatbaar dat verzekeraars voor ouderen deze drempels opwerpen. "Uit onderzoek blijkt dat ouderen niet vaker dan andere leeftijdsgroepen een beroep doen op hun autoverzekering. Daar komt nog bij dat ouderen vanaf 70 jaar verplicht zijn via een arts een rijbewijskeuring te laten doen, om hun rijbewijs te behouden. Ouderen die niet door deze keuring komen, moeten hun rijbewijs inleveren. Overigens hebben VVD en PvdA kortgeleden aangegeven dat de leeftijd voor deze rijbewijskeuring wat hen betreft omhoog kan van 70 naar 75 jaar. Een logische stap, immers de grens van 70 jaar bestaat al 25 jaar, terwijl de gezondheid van mensen in deze periode toenam."

Wie de risicodrager van het nieuwe product wordt is niet duidelijk. Voor de collectieve zorgverzekering biedt PCOB de leden producten aan van De Friesland, OHRA, Pro Life, UVIT (Trias, VGZ en Unive) en Zorg en Zekerheid.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen