Groen huis levert meer hypotheek op?

Wie een huis koopt dat relatief energiezuinig is, met een hoog energielabel, kan in wellicht in de toekomst meer hypotheek krijgen. Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse zaken gaf woensdag aan dat hij hierover een voorstel van de PvdA wil gaan bespreken met de Minister van Financiën, Jan Kees de Jager.

Het PvdA-voorstel is ingediend door Tweede Kamerlid Jacques Monasch tijdens een debat over energiebesparing in woningen. Monasch stelde dat mensen die een energiezuinige woning kopen een hogere hypotheek kunnen financieren, omdat ze geld besparen op hun energierekening.Verder wilt het PvdA-Tweede Kamerlid de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verruimen bij energiezuinige huizen. Hierover was minister Donner terughoudend, maar hij neemt het voorstel over de ruimere hypotheek som wel in overweging.
Energielabel
Om te bepalen hoe energiezuinig een huis is, wordt gewerkt met energielabels. Sinds 2008 is de verkoper verplicht een energielabel te leveren bij de woning. Dit label geeft de koper informatie over hoe energiezuinig het huis is en wat hij kan doen om dit te verbeteren.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen