Beroepsaansprakelijkheidsverzekering aangesproken door Oscar  Hammerstein

Topadvocaat Oscar Hammerstein beroept zich op een clausule in zijn toenmalige beroepsaansprakelijkheidsverzekering die een schade dekt tot een bedrag van maximaal € 500.000. Dat bleek gisteren in het kort geding dat hij had aangespannen om de beslagen op zijn bezittingen zo snel mogelijk opgeheven te krijgen, zo meldt De Telegraaf vandaag.

De ontdekker en latere manager van Frans Bauer, Riny Schreijenberg, claimt een schade van € 7 mln en heeft de beslagen gelegd. De rechtbank begrijpt zijn haast en doet daarom morgenmiddag al uitspraak. Hammerstein had het kort geding aanspannen omdat de peetvader van het Nederlandse levenslied de beslagen heeft laten leggen op alle bezittingen van zijn voormalige advocaat. Schreijenberg stelt de miljoenenschade te hebben geleden doordat zijn toenmalige advocaat verzuimde hoger beroep aan te tekenen tegen een vonnis waarin Schreijenberg werd veroordeeld.

Deze zaak was destijds door Sony Music Entertainment tegen Schreijenberg aangespannen en ging over het management van zanger Thomas Berge. Sony eiste een vergoeding van € 1,2 mln wegens het vermeend overtreden van een anticoncurrentiebeding. Schreijenberg verloor de zaak door het verzuim van hoger beroep en kwam daarna, onder andere door beslagen van Sony, in een financiële vrije val terecht.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen