Wat te doen bij  een total loss voertuig

De Stichting VbV heeft samen met verzekeraars en brancheorganisaties de folder ‘Uw voertuig total loss en dan?' uitgebracht. Daarin staat wat consumenten kunnen doen als hun auto total loss is verklaard.

Per jaar worden tienduizenden voertuigschaden gemeld bij verzekeraars. Een deel daarvan blijkt na expertise total loss. Het is zowel voor de eigenaar als de verzekeraar van belang dat dat voertuig nog zoveel mogelijk oplevert.

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) heeft in samenwerking met brancheorganisaties en verzekeraars daarom een folder ontwikkeld, waarin staat wat er van de eigenaar wordt verwacht als het voertuig total loss is verklaard, zoals ervoor zorgen dat alle delen van het kentekenbewijs op het stallingadres aanwezig zijn. Op dit stallingadres beoordeelt een expert de schade aan het voertuig. Ook het onderhoudsboekje en alle sleutels, afstandsbedieningen en radiocodes horen daarbij. Verder is het raadzaam geen accessoires of onderdelen die bij het voertuig horen, te verwijderen. Zo levert de eigenaar zelf een bijdrage aan de hoogte van de economische waarde van het voertuig.

Bron: Verbond van Verzekeraars, 17 februari 2011

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen