Veel Zorg via het internet overgesloten

Waar sinds 2006 het percentage mensen dat wisselt van zorgverzekeraar jaarlijks rond de 3 à 4% lag, rekent Zorgverzekeraars Nederland dit jaar op een percentage van zo’n 5 tot 6%. Met name de goedkopere internetverzekeraars waren in trek bij de circa één miljoen 'zwevende' kiezers. Meer dan andere jaren is er dit jaar vooral op individueel niveau gekozen en was het rustiger in het collectieve segment.

"Klanten hebben wat te kiezen.En dat doen ze volop, meer dan de afgelopen jaren", aldus Pieter Hasekamp, algemeen directeur van Zorgverleners Nederland  tijdens de Dag van de Zorgverzekeraars, een initiatief van Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid. Het exacte aantal overstappers is op dit moment nog niet bekend, de overstapperiode loopt officieel nog door tot 1 februari.

Voorbeeldfunctie
De gemiddelde premieverhoging van 10% in 2011 is volgens Hasekamp een belangrijke reden geweest om over te stappen. Die stijging is zeker niet te danken aan de zorgverzekeraars, zo liet hij de aanwezigen weten. "Het grootste deel van de stijging is toe te schrijven aan de tekorten bij het Zorgverzekeringsfonds van de overheid. En die hebben weer vooral te maken met een hoger dan verwachte stijging van de zorgkosten in de afgelopen jaren.

De uitvoeringskosten van de zorgverzekeraars zelf, de beheerskosten, vormen maar een heel klein deel van de totale kosten: zo’n 4 à 5%. Een deel dat de afgelopen jaren voortdurend is gedaald omdat zorgverzekeraars alles op alles zetten op hun werk efficiënter te doen en daarbij ook in hun eigen organisaties snijden. Daar kunnen anderen nog wel eens een voorbeeld aan nemen."

Internetverzekeren is dus lucratief, maar heeft ook een gevaar. Wij adviseren daarom  vergelijk uw verzekeringen met advies en service en sluit niet zomaar iets af.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen