Verbond herkent kritiek op pensioenadministraties


Het Verbond van Verzekeraars zegt de tekortkomingen te herkennen die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft geconstateerd in een onderzoek naar de kwaliteit van de administratie van pensioenverzekeringen. "De administratie en de daaruit voortkomende individuele pensioenberekeningen zijn voor verbetering vatbaar." Volgens het Verbond zijn al eerder programma's gestart zijn om hieraan invulling te geven.

In de vrijdag gepubliceerde onderzoeksresultaten stelt DNB dat het meestal gaat om beperkte afwijkingen in de berekening van pensioenaanspraken. Die zouden het gevolg zijn van vergissingen of misrekeningen, zowel in het voordeel als in het nadeel van pensioendeelnemers.

Het Verbond wijst in een reactie op het onderzoek op de oorzaken, zoals toenemende complexiteit van pensioenregelingen, opeenvolgende wetswijzigingen, het aantal mutaties bij een langjarige aanspraakopbouw en fusies van verzekeraars met integratie van administraties. "Het Verbond van Verzekeraars vertrouwt erop dat verzekeraars de onvolkomenheden in hun pensioenadministraties voortvarend zullen oplossen."


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen