Overstappen bij aanvullende tandartsverzekeringen niet eenvoudig


Volgens de Consumentenbond is overstappen bij aanvullende tandartsverzekeringen "niet altijd eenvoudig". Van de dertig zorgverzekeraars stelt meer dan de helft voorwaarden aan nieuwe klanten bij tandartspolissen, zo blijkt uit onderzoek van de Bond.

ASR/de Amersfoortse bijvoorbeeld biedt een 'tandarts optimaal verzekering' die voor € 1500 per jaar over de toonbank gaat. Voor de acceptatie legt de verzekeraar zeven vragen ter beantwoording voor aan de consument. Verzekeraars Univé, VGZ en Trias stellen daarentegen twee vragen.

Acceptatievoorwaarden

Acceptatievoorwaarden gelden vooral voor polissen met een hoger verzekerd bedrag en een hogere dekking. Een enkele verzekeraar vraagt - zoals IZA voor haar IZA Perfect dekking - daarnaast om een zogeheten bite-wingfoto die in de afgelopen drie jaar is gemaakt. In de 'Zorgvergelijker' heeft de Consumentenbond vastgelegd welke verzekeraars acceptatievoorwaarden stellen. De gemiddelde acceptatietijd bedraagt zeven dagen.

Tandartsverklaring
Verzekeraars vragen voor acceptatie regelmatig om een tandartsverklaring dat 'achterstallig onderhoud' aan het gebit is weggewerkt.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen