Contractstermijnen verder beperkt


Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook de looptijd van zakelijke verzekeringen wordt beperkt tot één jaar. Na particuliere schade- en inkomensverzekeringen zijn binnenkort namelijk de aov's aan de beurt. Het Verbond van Verzekeraars wil de contractstermijn van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers gaan beperken tot één jaar.

Nu is de contractsduur van veel aov's nog minimaal drie tot vijf jaar. Het hanteren van jaarcontracten komt meer in gebruik, hoewel er vanuit het verleden ook nog talloze polissen circuleren met een termijn van tien jaar. De aanstaande beperking van de contractsduur vloeit voort uit de eerder vastgestelde 'Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen'.

De code, die bindend is voor alle maatschappijen die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars, is in juli uitgebreid met particuliere inkomensverzekeringen. De belangrijkste hieronder vallende categorie is die van de betalingsbescherming. Verder geldt de regel voor ongevallenpolissen en individuele WIA-aanvullingen. Voor lopende (particuliere) inkomensverzekeringen worden de gedragscoderegels na 1 oktober van kracht, op het moment dat een polis wordt verlengd.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen