Woonlastenverzekeraars wijzen de meeste claims zonder meer af.

De verzekering keert dus niet uit, terwijl de verzekerde de polis wel heeft afgesloten om niet in financiële problemen te komen als het inkomen daalt door ontslag of arbeidsongeschiktheid. Tot die conclusie komt de Vereniging Eigen Huis (VEH) na analyse van 580 meldingen van consumenten met problemen met woonlastenverzekeringen.Ruim de helft van de mensen (58%) heeft een beroep op de woonlastenverzekering gedaan in verband met werkloosheid, 37% van de klachten heeft te maken met arbeidsongeschiktheid.

veh

Veel uitzonderingen
De afwijzing is volgens VEH vaak gebaseerd op polisvoorwaarden waarin veel voorkomende situaties en medische aandoeningen worden uitgezonderd. Een bekend voorbeeld is de voorwaarde dat er sprake moet zijn van volledige werkloosheid. Het aanvaarden van een tijdelijke baan, ook voor een klein aantal uren per week, is al voldoende reden voor volledige uitsluiting, aldus VEH, dat vindt dat verzekeraars hun beloften moeten nakomen: "De woonlastenverzekeringen zijn verkocht als zekerheid bij een hypotheek 'voor het geval er iets gebeurt'. Maar als er echt wat gebeurt, blijkt de verzekering veel te vaak niets waard te zijn."


Maatschappelijk onaanvaardbaar
Het Verbond van Verzekeraars vindt het maatschappelijk ongewenst als woonlastenverzekeringen met WW-dekking een belemmering vormen bij het aanvaarden van nieuw werk na onvrijwillig ontslag. Het Verbond heeft zijn leden inmiddels geadviseerd dekking te bieden in de specifieke gevallen waarbij een tijdelijk contract, volgend na ontslag uit een vast dienstverband, niet wordt verlengd.

Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen