Bankspaarregeling veelal onbekend


Nederlanders zijn maar weinig bekend met de bankspaarregeling als extra opbouwmogelijkheid voor een aanvullend pensioen of voor het aflossen van de hypotheek. Slechts 15% van hen noemt de bankspaarregeling spontaan als mogelijkheid. Bij mensen die zich oriënteren op een pensioen of een hypotheek ligt dat percentage iets hoger: 35%.

Dit blijkt uit een groot gezamenlijk onderzoek van TNS NIPO en IG&H Consulting & Interim, gehouden onder 2191 Nederlanders. Opvallend in het onderzoek is ook dat mensen die sinds 2008 een bankspaarregeling hebben afgenomen, zeer tevreden zijn met de bankspaarregeling. Gemiddeld beoordelen ze de regeling met het cijfer 7,6.

Behoefte aan persoonlijk advies
Volgens Bouwe Kuik van IG&H Consulting & Interim heeft men rond een bankspaarregeling nog sterk de behoefte aan persoonlijk advies: "Banken en verzekeraars streven ernaar de administratieve kosten via online tools te verlagen, om zo die voordelen door te geven aan de burger. Immers, als de burger minder kosten heeft, dan kan hij meer sparen in de regeling. De burger blijkt op dit moment nog niet open te staan voor online mogelijkheden en heeft nog echt behoefte aan de kostenverhogende adviesuren."

Bang voor verkeerde beslissing
Adriaan Eecen, TNS NIPO, meent te weten waarom men nog niet open staat voor online sluiten: "Hij is bang om een verkeerde beslissing te nemen, want het gaat om een ingewikkelde zaak waarover hij wil worden voorgelicht en waarover hij vragen kan stellen. Bovendien wordt het online afsluiten van dit soort producten nog steeds niet veilig en betrouwbaar geacht."


Bellen is sneller...

Onze Telefoonservice is van 09:00-21:00 uur bereikbaar op: 030 - 6 30 88 30
Heeft u liever dat wij u bellen? Laat uw nummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Delen